Yoga Do Ippo, ons aanbod

In alle lessen combineren we stressverlagende technieken, waaronder een verscheidenheid aan oefeningen om de ademhaling te beheersen, de geest vrij te maken en het lichaam te ontspannen. De yoga die we aanleren, zal je bewuster maken van je ademhaling, een hulpmiddel om stress te bestrijden en het lichaam te ontspannen. We werken veel aan de ademhaling (of pranayama in het Sanskriet). Onze oefeningen zullen je altijd - of de bewegingen nu krachtig of langzamer zijn - helpen je ademhaling en bewegingen op elkaar af te stemmen en te focussen op het in- en uitademen door de neus, de zogenaamde ujjayi pranayama of soms "oceaanademhaling" of "succesademhaling" genoemd.

Hieronder verschillende soorten yogalessen die je kunt vinden bij Yoga Dō Ippo. Beschouw ze als een gids om de yogadiscipline te kiezen die aan jouw doelstellingen voldoet.

yoga do ippo

Gentle Flow

Bij het langzame gentle flow gaat de aandacht naar het rekken en versterken van de spieren en de ademhaling ademhaling in elke vloeiende beweging en houding met weinig impact. Soms houd je houdingen voor een langere periode aan zonder alle druk in de houding te stoppen, maar eerder 70 procent van je kracht. Van dit soort oefeningen zal je lichaam op talloze manieren profiteren. Na afloop van gentle flow-sessie voel je je jonger door het bloed dat door je aderen stroomt, maar ook heerlijk ontspannen door de zachte rekoefeningen.

yoga do ippo

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische serie yogabewegingen of flows die synchroon lopen met je ademhaling. De houdingen zijn in reeksen met elkaar verbonden en elke ademhaling fungeert als een anker als je van de ene houding naar de andere gaat. In deze lessen wordt ook de nadruk gelegd op “vinyasa krama”, wat betekent dat de opeenvolgende houdingen op een natuurlijke en consequente manier worden geordend voor een specifiek doel. Deze door de ademhaling geïnitieerde, naadloze beweging van de ene houding naar de andere in een snel tempo leent zich uitstekend om spierkracht op te bouwen en het hele lichaam steviger te maken. Het helpt ook om stress en angst te verminderen.

yoga do ippo

Mindful Flow

Net als gentle flow bestaat mindful flow uit zachte oefeningen die de spieren zowel versterken als rekken. Elke oefening in mindful flow houdt in dat je op alle niveaus bewust bent: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. Door je lichaam en ademhaling bewust te gebruiken, begrijp je welk deel van het lichaam in elke houding wordt gebruikt. Je kunt je ook bewust zijn van hoe je van de ene houding naar de andere beweegt, zodat je de bewegingen die je maakt 'echt' kunt voelen. Mindfulness is weten wat je ervaart terwijl je het ervaart; het is een bewustzijn van moment tot moment, het heeft de kwaliteit in het nu te zijn.