Wat mag je verwachten

Welkom bij Yoga Dō Ippo! Aangezien yoga er is voor iedereen, ben je hier op de juiste plaats om te beginnen. Om aan yoga te doen, heb je geen specifieke lichaamsbouw nodig. Je hoeft niet lenig te zijn. Het is wel nuttig om te weten waarom je wil beginnen met yoga in plaats van een andere sport.

Voor beginners

Bij elke yogadiscipline bij Yoga Dō Ippo bewegen we ons lichaam terwijl we verbinding maken met onze adem en geest. Sommige yogadisciplines zijn meer gericht op stretching en andere leggen meer nadruk op snel bewegen. Kies je discipline dus afhankelijk van je doel. Wat ook bekend is bij yoga is dat elke beweging verschillende varianten heeft. Geen stress dus als een bepaalde houding niet lukt, er zijn voldoende alternatieven. Yoga Dō Ippo doet zijn best om veilige en uitgelijnde houdingen aan te leren en een veilige ruimte te creëren voor iedereen om je eigen yogaparcours te volgen. Wie voor het eerst naar Yoga Dō Ippo komt, mag zichzelf voorstellen (en ons laten weten of je een beginner bent of niet) en ons op de hoogte te stellen van eventuele blessures die van invloed kunnen zijn op sommige houdingen.

Voor half- en verder gevorderden

Zodra je een zekere kennis van yoga hebt en weet hoe je sommige houdingen correct moet uitvoeren, krijg je meer ruimte in je geest om aan te sluiten bij enkele van de belangrijke ideeën over yoga. Je kunt je echt bewust zijn van je lichaam tijdens het uitvoeren van asana's. Je kunt je concentreren op je spieren en misschien wat dieper doorduwen als je lichaam het toelaat. Bij Yoga Dō Ippo moedigen we halfgevorderde yogi’s aan om hun sessies te verdiepen, bijvoorbeeld met geavanceerde yogahoudingen of ademhalingstechnieken (of pranayama in het Sanskriet), of zelfs door aan yoga te doen op andere plekken dan je gebruikelijke matje.